sobota, 12 kwietnia 2008

138. Conchiglie z farszem drobiowo-warzywnym

Składniki: 25 dag dużych muszli, 25 dag mielonego mięsa indyczego, 2 pory (białe części), 2 cukinie, 2 pomidory, 1 ząbek czosnku, 1 cebula, 4 łyżki oliwy, 1 szklanka sosu pomidorowego z bazylią, 2 łyżki startego parmezanu, sól, pieprz

Pory umyć, osuszyć, drobno posiekać. Cebulę obrać, posiekać. Cukinię obrać, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno pokroić. Mięso podsmażyć na oliwie, posolić, Dodać cebulę, posiekany czosnek, następnie resztę pokrojonych składników. Dusić razem do czasu, aż będą miękkie, a nadmiar płynu odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Muszle ugotować, odcedzić, napełnić farszem. Do naczynia do zapiekania wlać sos pomidorowy z bazylią, włożyć napełnione farszem muszle, posypać parmezanem, zapiekać w temperaturze 220oC. Danie będzie gotowe, kiedy ser się roztopi. Smacznego!

1 komentarz:

majanaboxing pisze...

To danie wyglada na bardzo bardzo smaczne :)