Składniki: 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 małego selera, 1 por (biała część), 2 piersi kurczaka, 1 łyżka masła, 1 łyżka curry, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżka oleju sezamowego, sól, pieprz, 100 g makaronu chińskiego, 2 l wody
Umyte i obrane warzywa pokroić w paseczki i ugotować w 2 l wody. Kurczaka pokroić w paski, podsmażyć na maśle i wrzucić do wywaru z warzyw. Dodać curry, sos sojowy, kurkumę i olej sezamowy. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 minut. Włożyć rozkruszony makaron, przykryć i poczekać aż zmięknie. Smacznego!
3 komentarze:
Jesli z curry i kurczakiem to pyszna byc musi :) Wyglada smakowicie :)
oj, dlaczego ja nie cierpie curry??!! kolejny wart uwagi przepis,a tu nici... :-(
Uwielbiam tę zupkę i ciągle zamierzam się, żeby zrobić. ;) Niestety, będę musiała ją mocno przerobić (i nawet nie czuję, że rymuję :D). Pozdrawiam i gratuluję layoutu!
Prześlij komentarz