piątek, 4 kwietnia 2008

135. Ciasto marchewkowe

Składniki: 4 jajka, 250 g cukru pudru, 185 ml oleju słonecznikowego, 300 g mąki pszennej, 3/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cynamonu, 400 g startej marchwi

Jajka utrzeć z cukrem, dodać olej. Makę przesiać, dodać sól, proszek, sodę i cynamon, połączyć z jajkami. Na końcu dodać tartą marchew, wymieszać
Przelać dowysmarowanej masłem formy i piec 1 godzinę w temperaturze 180oC. Polać polewą czekoladową. Smacznego!

4 komentarze:

majanaboxing pisze...

Wiesz co ja jeszcze nie robilam marchewkowego ciasta, koniecznie musze kiedys sprobowac :)

serenitatis pisze...

obłędne przepisy!!!!! :)

dorotus76 pisze...

No zjadłabym, zjadła :-)

mysza_klapsiara pisze...

@majanaboxing: Koniecznie, bo jest rewelacyjne!
@serenitalis: miło mi :)
@:)