Zainspirowana przez Dorotus postanowiłam przygotować swoje swirls i tym samym dołączyć kolejną propozycję do truskawkowego tygodnia. Zastąpiłam maliny królującymi ostatnio czerwonymi damami i wyszedł przepyszny deser! Użyłam lekko zmrożonych owoców, bo uważam, że zamrożone i zblendowane owoce smakują lepiej w połączeniu ze schłodzonym jogurtem. Deser jest bardziej orzeźwiający. Koniecznie do powtórzenia z jagodami i malinami.
Porcje: 2-4
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 125 g mrożonych lub świeżych truskawek
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 250 g jogurtu greckiego
- kilka pokruszonych ciasteczek owsianych
Sposób przygotowania:
Truskawki zblendować z cukrem. Przygotować szklanki (u mnie 2 duże), do każdej nałożyć 2 łyżki truskawkowego musu, następnie kilka łyżek jogurtu, pokruszone ciastka. Powtórzyć. Podawać natychmiast.
[print_link]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz