sobota, 14 czerwca 2008

Truskawkowe swirls

Zainspirowana przez Dorotus postanowiłam przygotować swoje swirls i tym samym dołączyć kolejną propozycję do truskawkowego tygodnia. Zastąpiłam maliny królującymi ostatnio czerwonymi damami i wyszedł przepyszny deser! Użyłam lekko zmrożonych owoców, bo uważam, że zamrożone i zblendowane owoce smakują lepiej w połączeniu ze schłodzonym jogurtem. Deser jest bardziej orzeźwiający. Koniecznie do powtórzenia z jagodami i malinami.


Strawberry swirls



Porcje: 2-4

Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:

  • 125 g mrożonych lub świeżych truskawek

  • 2 łyżeczki cukru pudru

  • 250 g jogurtu greckiego

  • kilka pokruszonych ciasteczek owsianych


Sposób przygotowania:

Truskawki zblendować z cukrem. Przygotować szklanki (u mnie 2 duże), do każdej nałożyć 2 łyżki truskawkowego musu, następnie kilka łyżek jogurtu, pokruszone ciastka. Powtórzyć. Podawać natychmiast.



[print_link]

Brak komentarzy: