czwartek, 3 lipca 2008

169. Pizza z ziemniakami i rozmarynem (Rosemary potato pizza)


Ingredients: 7g instant yeast, 1/2 teaspoon sugar, 180 ml warm water, 300 g flour, 1 teaspoon salt, 2 tablespoons olive oil, 2 tablespoons cornmeal, 450 g sliced potatoes, 2 tablespoons rosemary, 2 crushed garlic cloves, additionally 1 tablespoon olive oil

Put yeast, sugar and water in the bowl, mix together, put away for 10 minutes. Put the flour and salt in the large bowl, add yeast and olive oil, mix a couple of minutes to combine it thoroughly. Cover and let rise about 30 minutes. Roll the dough into two rectangles approximately 20x35 cm. Put them on baking trays. Sprinkle with cornmeal, put the tomatoes on the pizza, sprinkle with rosemary, brush or spray with olive oil with garlic. Bake in preheated to 230-250oC oven for 15 minutes on the lowest oven shelf. Sprinkle with salt to taste.

5 komentarzy:

majanaboxing pisze...

Wygląda smakowicie! :)

margot11 pisze...

Normalnie ,bardzo ,bardzo apetyczne
Zaraz sobie wydrukuje do zrobienia

cuda.wianki pisze...

widzialam juz na kilku stronach taka pizze ziemniaczana, ale przeczytac u Ciebie, ze jest pyszna, powoduje, ze mam wielka ochote ja upichcic! zapisuje przepis :-)

dorota20w pisze...

spróbowałam wg oryginalnego twoje przepisu oraz taka plu pieczarki - obie bardzo dobre. dzieki za przepis :)

aklat pisze...

Pyszna pizza (spód zrobiłam według swojego przepisu), i mimo że do tej pory nie przepadałam za rozmarynem, w takiej wersji jest idealny. Następnym razem dłużej potrzymam ją w piecu, żeby ziemniaczki się zrumieniły. Mniam :)