niedziela, 28 września 2008

202. Masło dyniowo-jabłkowe (Pumpkin-apple butter)

Ingredients: 1/2 cup golden raisins, 3/4 cup apple juice or cider, 2 cups pureed pumpkin or other winter squash, 1 1/2 tsp. cinnamon, 1/2 tsp. ground ginger, 3/4 tsp. nutmeg, 1/4 tsp. ground cloves, 1/2 cup natural apple sauce, 1/4 cup agave nectar (or other liquid sweetener such as maple syrup), 1/4 cup sugar (or other sweetener to taste), pinch salt (optional)

Put the raisins in a medium-sized saucepan, and pour the apple juice over them. Heat on low until raisins plump up, adding water if they get dry. When they are plump, puree the raisins in the juice. Return the pureed raisins to the pan and add all remaining ingredients. Cook over low heat, stirring occasionally, for about an hour.

5 komentarzy:

margot11 pisze...

ale zdjęcie! takie co to można oglądać i oglądać ,piękne

notme-gotuje pisze...

Takiego maselka to bym sprobowala :))

malta_79 pisze...

Kocham to masło! jest cudowne :)

Gość: tatter, cpc1-oldh2-0-0-cust905.manc.cable.ntl.com pisze...

To maselko "chodzi" za mna od dawna, czekam teraz az dojrzeja moje dynie...

Gość: baska, cja143.neoplus.adsl.tpnet.pl pisze...

to nei jest maslo, czy wy wiecie co to jest maslo w ogole? produkt otrzymany ze smietanki zawierajacy min 80% tluszczu mlecznego np kerrygold. a to cos to jakas konfitura...czemu wy na to mowicie maslo ;)