I jeszcze jeden bananowy przepis, tym razem z książeczki promocyjnej Chiquity. Słodycz banana przełamuje ostry smak papryczki chili. Nadzienie smakowało nam bardzo, ale samo ciasto naleśnikowe musiałam lekko rozrzedzić. Powtórzę kiedyś na pewno, ale z własnym przepisem na ciasto naleśnikowe.
Składniki: 2 jajka, 100 g mąki , 125 ml mleka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, sól, oliwa do smażenia, 4 banany, 1 marchewka, 150 g selera, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 pęczka szczypiorku, 200 g kapusty, 1 papryczka chili, 2 łyżki stołowe oliwy, sól, pieprz
Jajka wymieszać z proszkiem do pieczenia, mlekiem i solą, odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie - pokroić paprykę, papryczkę chili, kapustę, obraną marchewkę i seler oraz szczypiorek. Następnie podsmażyć warzywa na patelni, doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać pokrojone w plasterki banany. Usmażyć naleśniki, nałożyć farsz. Podawać na gorąco. Smacznego!
1 komentarz:
O mniam! Ciekawy przepis, piękne naleśniki!:))
Prześlij komentarz