niedziela, 23 września 2007

35. Bucattini z tuńczykiem


Uwielbiam makarony. Wersję tą przyrządzam z niezwykłą częstotliwością. Tuńczyk i groszek pasują do siebie doskonale. Spróbujcie sami.



  • 400 g makaronu bucattini

  • puszka pomidorów bez skórki

  • puszka groszku konserwowego

  • puszka tuńczyka w sosie własnym

  • 2 cebule

  • 2 ząbki czosnku

  • parmezan

  • opakowanie fix knorr do spaghetti

  • zioła prowansalskie

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni. Dodać pokrojony drobno czosnek. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Sos zagęścić paroma łyżkami fix norr do spaghetti. Zmiksować sos za pomocą blendera. Doprawić. Dodać tuńczyka i groszek konserwowy. Tak przygotowanym sosem polać makaron. Posypać startym parmezanem.



 

3 komentarze:

cuda.wianki pisze...

ja na pewno sprobuje bo od dawna szukam fajnego przepisu na paste z tunczykiem,ale ale.. czy ja dostane na wyspie gdzies fix knoor do spaghetti??

mysza_klapsiara pisze...

@ cuda.wianki: może być dowolny pomidorowy sos do spaghetti w proszku. :) Wystarczą zaledwie dwie łyżki.

cuda.wianki pisze...

hmmm... sos w papierku, nie pamietam nawet jak wyglada! ;-)
przeszlam niezla metamorfoze kuchenna wieki temu, starajac sie uzywac produktow w papierku prawie wcale...
no,ale przepis jest super i na pewno cos pokombinuje :-)
pozdrawiam