piątek, 26 października 2007

53. Makaron z ziołami


Danie to można niewątpliwie zakwalifikować do tych ekspresowych. Robi się je w 15 minut i należy do tych najprostszych. Jest też małoskładnikowe, wszystkie potrzebne rzeczy powinniście bez problemu znaleźć w swojej kuchni. A smakuje bardzo dobrze.



  • 350 g makaronu spaghetti

  • 60-70 g masła

  • 5 łyżek parmezanu

  • 1/4 łyżeczki tymianku

  • 1/4 łyżeczki rozmarynu

  • sól, pieprz

Makaron ugotować, dobrze odsączyć, wrzucić z powrotem do gorącego garnka. Dodać pokrojone w kawałki masło, dobrze zamieszać. Gdy masło się rozpuści dodać starty ser, tymianek, rozmaryn. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Spaghetti z ziołami

Spaghetti z ziołami