... czyli z cyklu potrawy szybkie, łatwe, smaczne. Puree jest doskonałą alternatywą dla ziemniaków, jakie serwuje się w wielu domach. Uwielbiam ten kremowy, maślany smak, zapach koperku... Cudowne.
- 1 kg ziemniaków
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka masła
- garść posiekanego koperku
- sól
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odparować. Ugnieść tłuczkiem, dodać mleko, koperek, wymieszać. Wyrównać powierzchnię ziemniaków, zrobić dołek, dodać łyżkę masła, szybko przykryć ziemniakami z brzegów, wyrównać. Przykryć, zawinąć szczelnie ściereczką, włożyć na pół godziny pod kołdrę. Podawać ciepłe. Smacznego!
3 komentarze:
A do tego kefirek...
Pychotka.
Smażąc w krążku luzik pojedyńcza panierka naprawdę wystarczy tylko mała patelnia i oliwy uczciwie:)
a danie pyszne zwłaszcza z kwaśnym sosem
@ smakosz: przypuszczam, że miał to być komentarz do camemberta panierowanego ;) Przy pojedynczej panierce camembert zawsze mi się przypalał... Może wszystko zależy od sera :) Pozdrawiam ciepło.
Prześlij komentarz