środa, 23 stycznia 2008

99. Francuskie paszteciki

Zawinąć, zapiec, smakować ;) Komentarz jest zbędny. Spróbujcie!


  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 krążek sera camembert
  • 1 słoiczek żurawiny

Prostokąt ciasta francuskiego posmarować delikatnie wodą i zwinąć w rulon, zamrozić. Zamrożone ciasto zwinięte w rulonik pokroić w poprzeczne ślimaczki o grubości 1 cm. Ułożyć na papierze dopieczenia, nałożyć po kawałku sera camembert. Piec w temperaturze 220oC do czasu aż się zrumienią. Podawać na ciepło z borówkami. Smacznego!


Paszteciki francuskie


Paszteciki francuskie


Paszteciki francuskie

4 komentarze:

majanaboxing pisze...

Wygladaja smakowicie :)

malta_79 pisze...

Takie proste, a takie imprezowe!

usmiecham-sie pisze...

Myszo, a jak myślisz, da sie je zrobić z gorgonzolą? uwielbiam ją, mimo że smierdzi i ma ten charakterystyczny smak który albo sie kocha, albo nienawidzi:) Jak myslisz, bedzie za mocne czy OK?

mysza_klapsiara pisze...

@majanaboxing, malta: :D
@usmiecham-sie: Zastanawiam się właśnie, czy oby smak nie będzie zbyt intensywny. Ale w sumie... można spróbować. Jeśli możesz pozwolić soboie na eksperymenty oczzywiście ;) Pozdrawiam serdecznie!