Składniki: 1 duża wędzona makrela, 80 g ryżu, 100 g koncentratu pomidorowego, 2 małe cebule, sól, pieprz, chilli
Wybrać ości z makreli, połączyć z koncentratem, zblendować. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć. Ryż ugotować do miękkości. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli. Smacznego!
2 komentarze:
Uwielbiam paprykarz!!! :)
3 sprawy ;)
1. bardzo apetycznie wygląda ten paprykarz, mam ochotę spróbować : ale kurcze, dopiero co kupiłam sobie zapas sałatki pikantnej z makreli (to nie to samo, prawda?)
2. świetny nowy wystrój bloga! jest tak.. profesjonalnie :)
3. Ustrzeliłam Cię :D szczegóły za chwilę na moim blogu :]
pozdrawiam!
Prześlij komentarz