piątek, 22 lutego 2008

110. Paprykarz

Składniki: 1 duża wędzona makrela, 80 g ryżu, 100 g koncentratu pomidorowego, 2 małe cebule, sól, pieprz, chilli

Wybrać ości z makreli, połączyć z koncentratem, zblendować. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć. Ryż ugotować do miękkości. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli. Smacznego!

2 komentarze:

majanaboxing pisze...

Uwielbiam paprykarz!!! :)

adrijah pisze...

3 sprawy ;)

1. bardzo apetycznie wygląda ten paprykarz, mam ochotę spróbować : ale kurcze, dopiero co kupiłam sobie zapas sałatki pikantnej z makreli (to nie to samo, prawda?)

2. świetny nowy wystrój bloga! jest tak.. profesjonalnie :)

3. Ustrzeliłam Cię :D szczegóły za chwilę na moim blogu :]

pozdrawiam!