niedziela, 16 marca 2008

122. Ryż chiński

Składniki: 100 g ryżu, 2 marchewki, 1 pietruszka, 6 grzybków Mun, 5 łyżek bambusa, 1/2 puszki kiełków fasoli, 2 filety z kurczaka, przyprawa do dań chińskich, sos sojowy

Warzywa pokroić w słupki, grzybki Mun namoczyć w ciepłej wodzie, pokroić w paseczki, kurczaka pokroić w kostkę. Na oliwie podsmażyć kurczaka, dodać warzywa i dwie łyżki sosu sojowego, dusić do miękkości. Nastepnie dodać grzybki Mun, pędy bambusa, kiełki fasoli i dwie czubate łyżki przyprawy. Podusić jeszcze kilka minut, tak żeby temperatura wszystkich składników się wyrównała, a smaki się wymieszały. Podawać z ryżem. Smacznego!

2 komentarze:

majanaboxing pisze...

Smaczny, smacznie wyglada i chyba rzeczywiscie duzo pracy nie wymaga, a to dodatkowy atut :)

Gość: pit, 57.66.197.3* pisze...

dwie krople oleju sezamowego fajnie dopelnia smak. Pozdrawiam