Składniki: 100 g ryżu, 2 marchewki, 1 pietruszka, 6 grzybków Mun, 5 łyżek bambusa, 1/2 puszki kiełków fasoli, 2 filety z kurczaka, przyprawa do dań chińskich, sos sojowy
Warzywa pokroić w słupki, grzybki Mun namoczyć w ciepłej wodzie, pokroić w paseczki, kurczaka pokroić w kostkę. Na oliwie podsmażyć kurczaka, dodać warzywa i dwie łyżki sosu sojowego, dusić do miękkości. Nastepnie dodać grzybki Mun, pędy bambusa, kiełki fasoli i dwie czubate łyżki przyprawy. Podusić jeszcze kilka minut, tak żeby temperatura wszystkich składników się wyrównała, a smaki się wymieszały. Podawać z ryżem. Smacznego!
2 komentarze:
Smaczny, smacznie wyglada i chyba rzeczywiscie duzo pracy nie wymaga, a to dodatkowy atut :)
dwie krople oleju sezamowego fajnie dopelnia smak. Pozdrawiam
Prześlij komentarz