środa, 9 lipca 2008
173. Nadziewana tortilla z ziemniaków (Potato tortilla)
Ingredients: 175 ml oil for frying, 750 g peeled sliced thinly potatoes, 1 sliced onion, 5 beaten eggs, salt, pepper, 100 g broad bean, 75 g thinly sliced chorizo
In a nonstick skillet heat the oil on medium high. Add the potatoes and onion, fry them about 20 minutes, stirrinng occasionally. Then transfer them into the bowl, add beaten eggs, salt and pepper and broad bean, mix gently. Heat the skillet on medium high. Let the pan and oil get very hot (important so the eggs don't stick), and then pour in the potato and egg mixture, spreading it evenly. Cook until the eggs are completely set at the edges, halfway set in the center, and the tortilla easily slips around in the pan when you give it a shake, 8 to 10 min. Set a flat, rimless plate upside down over the pan. Lift the skillet off the burner and, with one hand against the plate and the other holding the skillet's handle, invert the skillet so the tortilla lands on the plate. Set the pan back on the heat and slide the tortilla into it. Cook until a skewer inserted into the center comes out clean, hot, and with no uncooked egg on it, another 5 to 6 min. Transfer the tortilla to a serving platter and let cool. Cut the tortilla, making two circles, interlay it with the fried chorizo.
Autor:
Karolina
Etykiety:
Bez kategorii
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
8 komentarzy:
Pewnie się domyślasz, że taka tortilla to mi się bardzo podoba;-)
Piekna tortilla ! Bedziemy mialy fajne przepisy na koniec tygodnia ziemniakow !
@grumko: Dodając ten przepis, właśnie o Was pomyślałam. Polecam gorąco!
@Marysia: Dziękuję! Już się cieszę na samą myśl o niemałym zbiorze ziemniaczanych przepisów do wypróbowania!
To ja mam jeszcze jedną małą uwagę. Taką tortille można robić praktycznie ze wszystkim, nie koniecznie tylko bobem i cebulą. Możemy dodać szynkę, szczypior, paprykę, pomidory itd, itp. co się komu w duszy gra i pasuje do jajek i ziemniaków (truskawek np. nie polecam :) ).
Taką tortille robiłem często swego czasu i dobrze skomponowana może być na prawdę cacy, tak na ciepło jak i na gorąco
Male pytanko - skad wziac dobra chorizo w Warszawie? Niby mozna zastapic czyms innym, ale po co...
@korek: pewnie, że niekoniecznie z bobem i cebulą :).
@kala: nie mam pojęcia. Nie mieszkam w Warszawie. Ale może inni będą wiedzieć?
Calkiem pysznie tu :)))
Cieszę się bardzo.
Prześlij komentarz