czwartek, 17 lipca 2008

175. Naleśniki z tuńczykiem (Pancakes with tuna)


Ingredients: Pancake batter: 250 g flour, 1 cup water, 1 cup milk, 2 eggs, salt Filling: 1 can Tuna, 2 tubes spicy Tuna paste, 1 red onion, 2 tomatoes. 1/2 iceberg lettuce, pepper

Make the pancake batter. Leave to stand while assembling the other ingredients. Drain the Tuna. Chop the lettuce and onion. Dice the tomatoes. Mix the ingredients together. Cook the pancakes on a greased griddle. Apply the tuna paste on each pancake, then apply the filling, roll the pancakes.

7 komentarzy:

atina_bc pisze...

Zapowiada się pysznie :-)

robaczek15 pisze...

jadłam je i były pyszne!

cuda.wianki pisze...

myszko, co to takiego pikantna pasta z tunczyka?

mysza_klapsiara pisze...

atina_bc: miło mi :)
@robaczek: w takim razie się cieszę!
@cudawianki: To taka pasta rybna w tubce. Np. coś takiego :)

meresanch pisze...

brzmi smacznie i kusząco

Gość: Maksym, aclf127.neoplus.adsl.tpnet.pl pisze...

Fajny przepis, a te paste mozna czyms innym zastapic?

mysza_klapsiara pisze...

@naksym: nic w tej chwili nie przychodzi mi do głowy, bo pasta ta ma dosyć charakterystyczny smak. Jeśli nie chcesz jej używać, może dodaj kilka kropel ostrego sosu, żeby zaostrzyć smak.