środa, 23 lipca 2008

179. Chleb tostowy o aromacie pizzy pieczony w maszynie (Pizza toast bread baked in breadmaker)


Ingredients: 250 ml milk, 100 g dissolved butter, 1 egg, 1 teaspoon salt, 1 teaspoon honey, 1 teaspoon sugar, 500 g flour type 650, 2 teaspoons tomato puree, 2 teaspoons pizza herbs, 7 h dry yeast

Put the ingredients into the baking pan in the order as above. Place the baking pan in the machine. Select "fast" program 3 (1 hour and 20 minutes).

8 komentarzy:

notme-gotuje pisze...

jaki ladny chlebek :))

majanaboxing pisze...

Bardzo ladny! Ciekawa jestem tego aromatu pizzy. Pozdrawiam:)

mysza_klapsiara pisze...

@notme: Miło mi :)
@majana: warto spróbować.
@askher: oczywiście że nie mam nic przeciwko. Bardzo mi miło.

atina_bc pisze...

Kuszący chlebek. Ja niestety nie jestem szczęśliwą posiaddaczką maszyny do chleba, ale moż pokuszę się o upieczenie go w zwykłym piekarniku.

atina_bc pisze...

Zrobiłam go ręcznie i wyszedł pyszny!

grumko pisze...

My również upiekliśmy go w wersji "piekarnikowej" i bardzo nam smakuje!!

mysza_klapsiara pisze...

@atina, grumko: Super, że wyszedł. Cieszę się bardzo, że smakuje.

Gość: Moonlight, c68-16.icpnet.pl pisze...

Bardzo fajnie wychodzi też z przyprawą do gyrosa :)