Ingredients: 250 ml milk, 100 g dissolved butter, 1 egg, 1 teaspoon salt, 1 teaspoon honey, 1 teaspoon sugar, 500 g flour type 650, 2 teaspoons tomato puree, 2 teaspoons pizza herbs, 7 h dry yeast
Put the ingredients into the baking pan in the order as above. Place the baking pan in the machine. Select "fast" program 3 (1 hour and 20 minutes).
8 komentarzy:
jaki ladny chlebek :))
Bardzo ladny! Ciekawa jestem tego aromatu pizzy. Pozdrawiam:)
@notme: Miło mi :)
@majana: warto spróbować.
@askher: oczywiście że nie mam nic przeciwko. Bardzo mi miło.
Kuszący chlebek. Ja niestety nie jestem szczęśliwą posiaddaczką maszyny do chleba, ale moż pokuszę się o upieczenie go w zwykłym piekarniku.
Zrobiłam go ręcznie i wyszedł pyszny!
My również upiekliśmy go w wersji "piekarnikowej" i bardzo nam smakuje!!
@atina, grumko: Super, że wyszedł. Cieszę się bardzo, że smakuje.
Bardzo fajnie wychodzi też z przyprawą do gyrosa :)
Prześlij komentarz