poniedziałek, 28 lipca 2008

180. Zapiekanki z placu zamkowego (Mushroom and cheese baguette)


Ingredients: 1 long baguette, 40 g butter, 200 g Gruyere, ketchup, pepper

Cut the baguette into two long slices, butter them. Spread each slice of baguette with the mushrooms, followed by the cheese spread.. Bake in the preheated to 180o oven for approximately 10 minutes or until the underside of the bread is cooked.

7 komentarzy:

majanaboxing pisze...

Zapiekanki to jeden ze smaków dziecinstwa, uwielbialam je :)

grumko pisze...

Mi się dla odmiany przypomniały czasy studenckie i budki z zapiekankami w Katowicach;-)

Gość: Marysia, 81-7-92-43.static.zebra.lt pisze...

Ja tez ten przepis mi zwracal uwage w numerze Kuchni. Zapiekanki to pierszwa rzec ktora sprobowalam w Polsce kiedy przyjechalam a dlatego we Francji, kraj bagietki, czegos taki pyszny nie istnieje, nigdy nie rozumialam !

aniabuzuk pisze...

Ale mi smaku narobilas. Nie jadlam takiej zapiekany cale wieki....

edysia79 pisze...

Ostatni raz taką zapiekankę jadłam w liceum, oj dawno to było...

atina_bc pisze...

To zdecydowanie smak z mojego dzieciństwa:-)

Gość: , 71.239.63.24* pisze...

to se panie mogol zrobic w chacie takie, nie widze problemu. Ja co jakis czas sobie robie domowe zapiekanki. Nie trza mi tam budki lub restauracji.

Marcin