Ingredients: 1 long baguette, 40 g butter, 200 g Gruyere, ketchup, pepper
Cut the baguette into two long slices, butter them. Spread each slice of baguette with the mushrooms, followed by the cheese spread.. Bake in the preheated to 180
o oven for approximately 10 minutes or until the underside of the bread is cooked.
7 komentarzy:
Zapiekanki to jeden ze smaków dziecinstwa, uwielbialam je :)
Mi się dla odmiany przypomniały czasy studenckie i budki z zapiekankami w Katowicach;-)
Ja tez ten przepis mi zwracal uwage w numerze Kuchni. Zapiekanki to pierszwa rzec ktora sprobowalam w Polsce kiedy przyjechalam a dlatego we Francji, kraj bagietki, czegos taki pyszny nie istnieje, nigdy nie rozumialam !
Ale mi smaku narobilas. Nie jadlam takiej zapiekany cale wieki....
Ostatni raz taką zapiekankę jadłam w liceum, oj dawno to było...
To zdecydowanie smak z mojego dzieciństwa:-)
to se panie mogol zrobic w chacie takie, nie widze problemu. Ja co jakis czas sobie robie domowe zapiekanki. Nie trza mi tam budki lub restauracji.
Marcin
Prześlij komentarz