Ingredients: 300 g flour, 1 tablespoon baking powder, 100 g sugar, 1 egg, 250 buttermilk, 60 ml oil, 150 g blackberries
Mix together the flour, baking powder and sugar. In a separate bowl, beat egg with the buttermilk and oil. Quickly stir egg and buttermilk mixture into the dry mixture. Add blackberries and stir gently. Bake muffins at 190
o for 25 minutes.Bon appetit!
5 komentarzy:
Piękne!!! Z jeżynami jeszcze nie próbowałam, muszą byc pyszne.
Są śliczne Myszko! :) Ja rowniez nie próbowalam z jeżynami i chyba póki co jeszcze nigdy niczego z nimi nie piekłam .... A bardzo lubie te owoce :)
@firthebodyandsouk, majana: Koniecznie spróbujcie!
Od jakiegoś czasu piekę muffinki według tego przepsiu. Smakują pysznie, w piekarniku rosną wspaniałe, zawsze jednak opadają. Staram się nie wyjmować ch od razu, tylko najpierw uchylam piekarnik, daje im z 5 minut, i dopiero potem wyjmuje. Mimo wszystko opadają... Macie jakieś doświadczenia co robić??
@karolcia: Opadają? Dziwne. Piekłam muffiny z tego przepisu już tyle razy i nigdy mi się to nie zdarzyło. A jaki masz piekarnik? Może temperatura jest za niska, wówczas warto zaopatrzyć się w termometr do piekarnika, chociaż ja obecnie piekę swoje w starym, gazowym i wszystko jest w porządku. A może za dużo proszku do pieczenia lub używasz proszku złej jakości? Sama nie wiem, co może być przyczyną. Jeśli możesz, odpisz, może jeszcze coś zaradzimy.
Prześlij komentarz