poniedziałek, 8 września 2008

194. Bułeczki hamburgerowe (Hamburger buns)


Ingredients: 3/4 cup warm water, 1/3 cup powdered milk, 2 tablespoons melted butter, 1,5 tablespoons sugar, 3/4 teaspoons salt, 1 teaspoons dry yeast, 1 egg, 2,5 cups flour, 1 tablespoon milk

In a large bowl, stir together the milk, butter, warm water, sugar, salt and yeast. Let stand for about 10 minutes. Mix in the egg, and gradually stir in the flour until you have a soft dough. Divide into 8 pieces, and form into balls. Place on baking sheets. Let rise for 45 minutes. Preheat the oven to 200oC. Bake the rolls for 15 minutes in the preheated oven. Cool slightly.

1 komentarz:

rain1drop pisze...

Myszo, zrobiłam Twoje bułeczki hamburgerowe, wyszły bardzo dobre. Jedyna moja modyfikacja - zrezygnowałam z jajka, aby "poszły" bardziej w stronę kajzerek niż drożdżówek.
Dzięki mleku wyszły bardzo ładne, bialutkie w środku. Dzięki!
Pozdrawiam,
Mi

passionfruit.blox.pl