środa, 10 września 2008

195. Naleśniki z karmelizowanymi bananami (Crepes with carmelized bananas)


Ingredients: 125 g flour, 15 g sugar, pinch of salt, 2 eggs, 325 ml milk, 100 ml double cream, 3 bananas, 1 tablespoon butter, 3-4 tablespoons sugar, cinamonn, honey

Beat eggs until thick and lemon colored. Add milk and double cream.  Combine dry ingredients and add to eggs and milk. Cook in a greased skillet, flipping once. In pan, melt butter over medium heat. Add the sugar and stir until sugar dissolves. Add the bananas and cook, stirring, for 3 minutes. Add cinamonn, stir. Spoon bananas onto center of crepe. Roll up. Serve with honey.

7 komentarzy:

ragazzo_2 pisze...

Naprawdę interesujący blog.
Gratuluję:)
Pozdrawiam,
Robi

notme-gotuje pisze...

Ooo i te mocne kontrasty to lubie, nalesniczki tez wygladaja smacznie:))

atina_bc pisze...

zapowiadają się wspaniale. Uwielbiam naleśniki:-)

komarka pisze...

Twoje wyglądają identycznie jak te, które jadłam w Indonezji :) Słońce na talerzu! Cieszę się, że smakowały :)

Gość: Marysia, 81-7-92-43.static.zebra.lt pisze...

Hum ! Cudowne nalesniki na rano ! Na pewno sa pyszne jak na zdjecia !

penthea pisze...

Witaj, czytam Twój blog już od dłuższego czasu, i garść przepisów wykorzystałam do robienia obiadów rodzinie. Nie przesadzę, jeśli powiem, że każda potrawa okazywała się sukcesem i cieszyła się bardzo entuzjastycznym podejściem. Moim faworytem jest zdecydowanie conchiglie z farszem drobiowo-warzywnym, chociaż jest pracochłonne i parzy palce. :)) Ale warto. Dzięki wielkie, jesteś niesamowitym źródłem inspiracji. :)) Pozdrawiam!

mysza_klapsiara pisze...

@majana, casiapaw: Bardzo się cieszę, że się Wam podobają!
@ragazzo2: miło mi
@notme: :D
@atina: to spróbujj ich czym prędzej!
@komarka: Pyszne! Zaraz dodam jeszcze trochę słońca, bo zimno u nas okropnie.
@marysia: spróbuj koniecznie!
@penthea: Nawet nie wiesz, jak miło mi czytać takie słowa. Niezmiernie cieszę się, że prezentowane przepisy się udają, a potrawy smakują. Zapraszam częściej.