Ingredients: 125 g flour, 15 g sugar, pinch of salt, 2 eggs, 325 ml milk, 100 ml double cream, 3 bananas, 1 tablespoon butter, 3-4 tablespoons sugar, cinamonn, honey
Beat eggs until thick and lemon colored. Add milk and double cream. Combine dry ingredients and add to eggs and milk. Cook in a greased skillet, flipping once. In pan, melt butter over medium heat. Add the sugar and stir until sugar dissolves. Add the bananas and cook, stirring, for 3 minutes. Add cinamonn, stir. Spoon bananas onto center of crepe. Roll up. Serve with honey.
7 komentarzy:
Naprawdę interesujący blog.
Gratuluję:)
Pozdrawiam,
Robi
Ooo i te mocne kontrasty to lubie, nalesniczki tez wygladaja smacznie:))
zapowiadają się wspaniale. Uwielbiam naleśniki:-)
Twoje wyglądają identycznie jak te, które jadłam w Indonezji :) Słońce na talerzu! Cieszę się, że smakowały :)
Hum ! Cudowne nalesniki na rano ! Na pewno sa pyszne jak na zdjecia !
Witaj, czytam Twój blog już od dłuższego czasu, i garść przepisów wykorzystałam do robienia obiadów rodzinie. Nie przesadzę, jeśli powiem, że każda potrawa okazywała się sukcesem i cieszyła się bardzo entuzjastycznym podejściem. Moim faworytem jest zdecydowanie conchiglie z farszem drobiowo-warzywnym, chociaż jest pracochłonne i parzy palce. :)) Ale warto. Dzięki wielkie, jesteś niesamowitym źródłem inspiracji. :)) Pozdrawiam!
@majana, casiapaw: Bardzo się cieszę, że się Wam podobają!
@ragazzo2: miło mi
@notme: :D
@atina: to spróbujj ich czym prędzej!
@komarka: Pyszne! Zaraz dodam jeszcze trochę słońca, bo zimno u nas okropnie.
@marysia: spróbuj koniecznie!
@penthea: Nawet nie wiesz, jak miło mi czytać takie słowa. Niezmiernie cieszę się, że prezentowane przepisy się udają, a potrawy smakują. Zapraszam częściej.
Prześlij komentarz