wtorek, 16 września 2008

197. Ziemniaki Hasselback (Hasselback potatoes)


Ingredients: 18 medium oval-shaped all-purpose potatoes , about 4 ounces each (or) 36 new potatoes, approximately 2 ounces each, 3 tablespoons butter, 5 tablespoons olive oil, Maldon or other sea salt

For larger potatoes, preheat oven to 210o.Put each potato in the bowl of a wooden spoon, like you would carry an egg in an egg-spoon race, and cut across at about 1/2-inch intervals. Put cut potatoes on the baking pan on the stove with the butter and oil and heat till sizzling. Turn potatoes well, putting them in upside down (i.e., cut-side down) first, then right side up, and spoon the fat over them. Sprinkle each potato well with salt and put in oven. Cook large potatoes for about an hour and 10 minutes, testing to see whether the flesh is soft. (Forty minutes for the new potatoes.) Transfer to warmed plate and serve.

5 komentarzy:

saurelin pisze...

Uwielbiam ziemniaki robione w ten sposob.

askher pisze...

ciekawy sposób, nigdy nie probowałam , ale co Nigella to Nigella:) trzeba wypróbować, pozdrawiam

notme-gotuje pisze...

Kiedys probiowalam podobnie, ale te naciecia byly nieco rzadsze.. a w nie wkladalam na przemian boczek, papryke i chyba na wierzch pod koniec ser zolty, nie pamietam dokaldnie bo bylo to daaawno temu.
W kazdym razie smakowaly bardzo :))

atina_bc pisze...

Bardzo mi się podoba ten sposób na ziemniaki:-) Wyglądają na bardzo smaczne:-) Pzdrawiam.

mysza_klapsiara pisze...

Cieszę się, że tak przyrządzone ziemniaki przypadły wam do gustu!