niedziela, 26 października 2008

212. Dyniowe tagliatelle (Pumpkin tagliatelle)

Ingredients: 250 g tagliatelle, 350-400 g pumpkin peeled and chopped, 150 ml cream 18%, 4 tablespoons butter, 1 onion peeled and chopped, 4 tablespoons grated parmesan cheese, nutmeg, parsley

Melt the butter, fry the onion. Then add chopped pumpkin and pinch of nutmeg and boil about 15 minutes. Add cream, parmesan cheese and 2 tablespoons parsley. If the sauce is too thick, add 1-2 tablespoons of water. Add salt and pepper to taste. Boil tagliatelle al dente and mix with the sauce.

6 komentarzy:

atina_bc pisze...

proste danie w tak pieknych kolorach:)

manajka pisze...

Mniam. Uwielbiam makarony i staram się je łączyć z najróżniejszymi warzywami, ale z dynią jeszcze nie było okazji spróbować. Dopiero w tym roku po raz pierwszy zjadłam to warzywo i już wiem że co jesień będę do niego wracać. Na pewno skorzystam z Twojego pomysłu. Pzdr

malta_79 pisze...

Śliczności!

aga-aa pisze...

brzmi bardzo apetycznie (wygląda jeszcze lepiej), musze wypróbować

notme-gotuje pisze...

I kolejne pyszne danie z dynia :))

anula19851116 pisze...

bardzo smakowicie wygląda : )