Ingredients: 250 g tagliatelle, 350-400 g pumpkin peeled and chopped, 150 ml cream 18%, 4 tablespoons butter, 1 onion peeled and chopped, 4 tablespoons grated parmesan cheese, nutmeg, parsley
Melt the butter, fry the onion. Then add chopped pumpkin and pinch of nutmeg and boil about 15 minutes. Add cream, parmesan cheese and 2 tablespoons parsley. If the sauce is too thick, add 1-2 tablespoons of water. Add salt and pepper to taste. Boil tagliatelle al dente and mix with the sauce.
6 komentarzy:
proste danie w tak pieknych kolorach:)
Mniam. Uwielbiam makarony i staram się je łączyć z najróżniejszymi warzywami, ale z dynią jeszcze nie było okazji spróbować. Dopiero w tym roku po raz pierwszy zjadłam to warzywo i już wiem że co jesień będę do niego wracać. Na pewno skorzystam z Twojego pomysłu. Pzdr
Śliczności!
brzmi bardzo apetycznie (wygląda jeszcze lepiej), musze wypróbować
I kolejne pyszne danie z dynia :))
bardzo smakowicie wygląda : )
Prześlij komentarz