czwartek, 12 listopada 2009

Kanapki z pastą jajeczną

To że lubimy kanapki, zauważył już chyba każdy wnikliwy obserwator tego bloga ;). Tak więc tym bardziej nie mogło ich zabraknąć wśród moich propozycji w ramach zabawy Gotujemy po polsku! organizowanej pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl. Chwila zastanowienia i padło na pastę jajeczną. Po prostu klasyka. Prosta i smaczna do tego!


Sandwiches with egg paste


Składniki: 4 jajka, 1/2 małej cebuli, 1/2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczka miękkiego masła, sól, pieprz


Ugotowane na twardo jajka pokroić w drobną kostkę, ewentualnie rozgnieść widelcem. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, masło i musztardę, dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Gotujemy po polsku! - edycja II

Brak komentarzy: