Dobre, bo polskie!
Hit szkolnych stołówek ;), ale przy tym bardzo smaczny. Jeden z moich faworytów na upalne letnie dni. Sprawdza się idealnie wtedy, kiedy nie mam ani czasu, ani ochoty na dłuższe wuzyty w kuchni. A tak makaron sam się gotuje, a zmiksowanie truskawek z jogurtem nie zajmuje dłużej niż minutę. Zdecydowanie polecam. I niniejszym sezon truskawkowy uważam za otwarty!
Porcje: 2-3
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 250 g dowolnego makaronu (u mnie świderki)
- 500 g truskawek
- 300 ml jogurtu naturalnego
- łyżka cukru (można pominąć)
- listki świeżej mięty
Makaron ugotować al dente, odcedzić i ostudzić. Pozbawione szypułek i umyte truskawki zmiksować z jogurtem, miętą i łyżką cukru. Tak przygotowanym musem polać makaron. Podawać od razu.
[print_link]
3 komentarze:
uwielbiam makaron z truskawkami, bardzo często robię na kolację
Uwielbiam makaron z truskawkami!:)
wczoraj miałam na obiad truskawki z makaronem :) zjadłam cały talerz a potem zagryzłam jeszcze kilkoma świeżymi ;)
Prześlij komentarz