niedziela, 22 maja 2011
Penne z pomidorami i fetą
O tak! Czegoś takiego nam brakowało przez te wszystkie smutne zimowe dni. W weekend w zasadzie odwiedziło nas lato, tak więc nie mieliśmy ochoty na nic ciężkiego, ani na nic długiego w przygotowaniu. Wybraliśmy małą wariację na temat greckiej sałatki. Feta, pomidory i... makaron. Niezwykłe kolory i niesamowite smaki. Nawet gdy teraz, już dzień po, przypominam sobie te barwy na talerzu cieknie mi ślinka.
150g makaronu penne
250g pomidorków cherry
200g fety
bazylia
sól, pieprz
oliwa
sok z cytryny
Makaron gotujemy. W międzyczasie kroimy w kostkę fetę, pomidorki przekrawamy na połowy, rwiemy bazylię. Wrzucamy do miski, dodajemy łyżkę soku z cytryny i 5-6 łyżek oliwy, solimy, pieprzymy. Gdy makaron się ugotuje mieszamy z resztą składników. Od razu podajemy.
Autor:
Karolina
Etykiety:
feta,
penne,
pomidorki cherry,
Wszystkie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz