środa, 13 lutego 2008

106. Łazanki z kapustą


Dzisiaj danie należące do tych najprostszych. Czasami nachodzi nas ochota na coś "normalnego", niezbyt wymyślnego, coś co nie wymaga zbytniego zaangażowania ze strony kucharza ;) I tak oto powstały łazanki. Mniam!


Łazanki z kapustą



  • opakowanie ulubionego makaronu (najodpowiedniejsze są łazanki ;) - jak sama nazwa wskazuje - ale może być każdy inny)
  • 600 g pieczarek
  • 250 g wędzonego boczku
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć, dodać do cebuli, podsmażać jeszcze pięć minut, wrzucić do garnka. Pieczarki obrać, drobno pokroić, przesmażyć, dodać do cebuli i boczku. Kapustę ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić i dodać do pozostałych składników. Makaron ugotować, wymieszać z resztą składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!


 Łazanki z kapustą


Łazanki z kapustą


4 komentarze:

cuda.wianki pisze...

hmmmm...lazanki?z checia bym sprobowala.nawet nie moge sobie przypomniec czy kiedykolwiek je jadlam...??

shiherlis pisze...

Ja też chyba nigdy nie jadłem łazanek. Pora spróbować :-)

usmiecham-sie pisze...

Wyglada super. Tylko dla mnie bez boczku ;)

wedelka pisze...

Oj zjadłabym sobie takich łazanek :) Aż mi slinka poleciała :)