środa, 19 marca 2008

126. Cannelloni

Składniki: 1 opakowanie cannelloni, 50-70 dag mięsa mielonego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów, 200 g sera żółtego, pół szklanki śmietany, sól, pieprz, świeża bazylia

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać, podsmażyć na patelni. Dodać mięso, podsmażać razem około 15 minut. Dodać zblendowane pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, bazylią. Jeśli farsz będzie zbyt wodnisty, zostawić jeszcze na ogniu do odparowania. Ostudzić. Nadziewać rurki cannelloni, układać w wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Zetrzeć ser żółty, wymieszać ze śmietaną, polać cannelloni. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 40-50 minut. Smacznego!

4 komentarze:

wedelka pisze...

Świetnie wygląda..Aż mi ślinka cieknie :))

majanaboxing pisze...

Canneloni jest pyszne. Twoje wyglada przepieknie smakowicie.

shiherlis pisze...

Przepis faktycznie klasyczny ;-)

mysza_klapsiara pisze...

@wedelka: Równie dobrze smakuje!
@majanaboxing: :D
@shiherlis: klasyka jest najlepsza!