środa, 11 czerwca 2008

159. Knedle z truskawkami (Strawberry dumplings)

Ingredients: 1 kg potatoes, potato flour, 1 egg, bread crumbs, butter, strawberries

Boil potatoes, while cool, mash them. Add egg and flour (in proportion to potatoes 1:3), mix carefully. Form small balls, flatten each of them. In the middle put the strawberry, stick well. Boil about 3 litre water, salt it. Throw dumplings one by one - water can't stop boiling. Dumplings should appear on the surface of the boiling water - boil them for 5 minutes then.Take them out of the pot carefully with a wooden spoon.Serve hot with bread crumbs, butter and sugar. Bon apetit!

3 komentarze:

staahoo pisze...

Chyba zwariuję, takich knedli mi trzeba! Kocham jeść knedle z truskawkami i śliwkami tyle, że jak do tej pory nie odważyłem się na ich samodzielne ulepienie.
Knedle, chodzą za mną kneeedleee!

mysza_klapsiara pisze...

To raz dwa po truskawki i zagniatać knedle! :)

Gość: , 83.231.20.11* pisze...

knedle ztruskawkami