Ingredients: 580 ml water, 580 ml milk, 174 g yellow cornmeal, 40 g + 2 tablespoons grated Parmesan cheese, 30 g butter, 2 tablespoons pine nuts, 2 tablespoons olive oil, 1 minced garlic clove, 1 cup basil
Combine milk and water in the saucepan. Bring them to boil, add the cornmeal, whisk over high heat until mixture comes to boil. Reduce heat to medium; simmer until polenta thickens, whisking often, about 20 minutes. Add Parmesan cheese, butter and prepared pesto (pine nuts, olive oil, basil, garlic mixed together), whisk until cheese melt. Season with salt. Bon appetit!
4 komentarze:
Witaj Myszko :)
Jesteś w moich ulubionych.
Świetnie przemyślany jest ten Twój blog, tzn. jest z kogo brać przykład ;-)
Pozdrawiam i zapraszam do siebie,
Ola.
Bardzo mi miło! Zapraszam częściej!
Nad zrobieniem polenty zastanawiam się od momentu, gdy dostałam "Kuchnię włoską" ..Mozę nadszedł juz ten czas? Twoja wygląda apetycznie :) Pozdrawiam :)
Uwielbiam polente!
Pomysl z dodaniem do niej pesto jest po prostu rewelacjny :)
Dziekuje!
Prześlij komentarz