WERSJA DO DRUKU
Bo najprostsze potrawy są najsmaczniejsze. Przepyszne spaghetti, jedno z moich faworytów. Przepis z wrześniowej Kuchni.
Składniki: 25 dag makaronu spaghetti, 10 dag tartego sera pecorino, 1 łyżka oliwy, dużo świeżo zmielonego pieprzu
Makaron ugotować al dente, odcedzić, zostawiając około 1/2 szklanki wrzątku z gotowania. W misce szybko wymieszać tarty ser z wrzątkiem i dużą ilością pieprzu - powinien powstać kremowy sos. Sos wymieszać z makaronem. Smacznego!
4 komentarze:
Tak, ten przepis jest w "Kuchni"? A dlaczego ja go nie dojrzałam? ;) Muszę jeszcze raz przejrzeć moją gazetową biblioteczkę :) Tylko propo sera, gdzie można go kupić?
Ja ser kupiłam w zwykłym hipermarkecie. Polecam też Almę, Piotra i Pawła, Bomi.
Superanckie! Mi też jakos się w Kuchni nie rzucił w oczko ten przepis. Dobrze, że czuwasz ;)
potwierdzam, pecorino do dostania w Almie- sama tam się zaopatruję i bardzo lubię- ten ser w sensie.
pozdrówka!
ser i pieprz, to moje ulubione połączenie. Wypróbuję niedługo!
Prześlij komentarz