wtorek, 14 kwietnia 2009

Koreczki wielkanocne

Niezwykła prostota, ale jak bardzo cieszy oczy. Koreczki podałam na tegoroczne świąteczne śniadanie i sprawdziły się idealnie. Idealne z majonezem, ale również same dobrze smakują. To moja kolejna propozycja w ramach zabawy Olgi.


Koreczki wielkanocne



Porcje: 2

Czas przygotowania: 5 minut

Składniki:

  • 8 jajek przepiórczych

  • 8 pomidorków koktajlowych

  • majonez


Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo (jajkom przepiórczym wystarczą 3 minuty we wrzątku), ostudzić. Następnie obrać ze skorupki i przekroić na pół. Pomidorki koktajlowe umyć i również przekroić na pół. Na wykałaczki nadziewać połówki jajek i połówki pomidorków. Podawać z majonezem.



[print_link]
Konkursowi z Jajem patronuje zPierwszegoTloczenia.pl
Ten wpis bierze udział w Konkursie z Jajem! pod patronatem zPierwszegoTloczenia.pl
Zdjęcie własnego autorstwa

1 komentarz:

Majana pisze...

Sliczne są! Malutkie pyszności :)