Idealny letni deser. Już w trakcie przygotowania wiedziałam, że będzie jednym z moich faworytów. Uwielbiam smak mango, a połączenie z jagodami i limonką smakuje jeszcze lepiej. Fool można serwować go jako deser, ale równie dobrze sprawdza się jako letnie śniadanie - sprawdziłam i gorąco polecam!
Źródło przepisu: Gourmet.com
Porcje: 2-4
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 1 duże obrane mango
- 1/4 szklanki cukru (można dać mniej w zależności od upodobań)
- 2 łyżki soku z limonki
- 1,5 szklanki jagód
- 1 szklanka schłodzonego jogurtu naturalnego (w oryginalnym przepisie śmietany)
- starta skórka z limonki
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
W blenderze zmiksować mango, cukier, sok z limonki i szczyptę soli. Dodać jogurt i miksować do całkowitego wymieszania. Następnie wmieszać 3/4 jagód i skórkę z limonki, nałożyć do szklanek, udekorować pozostałymi jagodami. Podawać od razu lub schłodzić w lodówce.
[print_link]
8 komentarzy:
Prezentuje się wyśmienicie! Jak w groszki! Muszę spróbować! Pewnie równie interesujące byłoby gdyby zmiksować jagody i nakładać warstwami jak w trifle!
Wygląda świetnie :) ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze nigdy mango w połączeniu z limonką.
jakie apetyczne ,ojej jak bardzo
Świetny deser:) Bardzo lubię mango:)
www.cookingroom.blog.pl
fajnie wyglada i bardzo interesujacy musi miec smak to polaczenie mango z jagodami :)
Jak to cudnie wygląda! Musi smakować bosko. Nigdy jeszcze czegoś takiego nie jadłam,.
Myszo! to jest absolutnie fantastyczne! zapisuję! :)
pozdr! po dłuższej przerwie ;)
[...] fool-z-mango-i-jagodami [...]
Prześlij komentarz