piątek, 23 lipca 2010

Smoothie z mango

Knedlik Express

Mango smoothie

Dziś przepis z cyklu tych błyskawicznych. Bo znowu temperatura doskwiera i nie mam wcale ochoty na długie wizyty w kuchni. Co prawda burza przyniosła trochę ochłody, ale na krótko. Ratuję się więc zachomikowanym gdzieś mango, garścią jagód i gęstym kefirem. Wszystko do blendera i gotowe. Bardzo smaczny deser, który zawsze się sprawdza. I po raz kolejny przekonałam się, że mango i jagody to bardzo zgrany duet. Polecam!


Porcje: 2


Czas przygotowywania: 10 minut


Składniki:



  • 1 dojrzałe mango

  • garść jagód

  • 400 ml gęstego, kremowego kefiru


Mango obrać, miąższ pokroić w kostkę i razem z jagodami i kefirem wrzucić do blendera. Dobrze zmiksować. Smoothie powinno mieć gęstą konsystencję. Przed podaniem można włożyć do lodówki.


[print_link]


[:Listonic]

5 komentarzy:

Majana pisze...

Świetny napój, a mango bardzo lubię:)

aga-aa pisze...

upały już mijają ale taki napój zawsze jest kuszący :)

kabamaiga pisze...

A ja nie jadłam jeszcze mango. Trzeba nadrobić chociażby z takim smoothie

asieja pisze...

cudne słodkości

OIciaky pisze...

Lubię,
mogę się wprosić na łyczek tegoż specjału?:)