Knedlik Express
Dziś przepis z cyklu tych błyskawicznych. Bo znowu temperatura doskwiera i nie mam wcale ochoty na długie wizyty w kuchni. Co prawda burza przyniosła trochę ochłody, ale na krótko. Ratuję się więc zachomikowanym gdzieś mango, garścią jagód i gęstym kefirem. Wszystko do blendera i gotowe. Bardzo smaczny deser, który zawsze się sprawdza. I po raz kolejny przekonałam się, że mango i jagody to bardzo zgrany duet. Polecam!
Porcje: 2
Czas przygotowywania: 10 minut
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- garść jagód
- 400 ml gęstego, kremowego kefiru
Mango obrać, miąższ pokroić w kostkę i razem z jagodami i kefirem wrzucić do blendera. Dobrze zmiksować. Smoothie powinno mieć gęstą konsystencję. Przed podaniem można włożyć do lodówki.
[print_link]
[:Listonic]
5 komentarzy:
Świetny napój, a mango bardzo lubię:)
upały już mijają ale taki napój zawsze jest kuszący :)
A ja nie jadłam jeszcze mango. Trzeba nadrobić chociażby z takim smoothie
cudne słodkości
Lubię,
mogę się wprosić na łyczek tegoż specjału?:)
Prześlij komentarz