czwartek, 19 maja 2011
Ciasto czekoladowe
Wiosna wiosną, ale powoli byliśmy skłonni uznać, że już potrzebujemy chwili wytchnienia, dlatego zwróciliśmy się z powrotem w stronę tradycyjnego gościa w naszej kuchni - czekolady. Brownies były doskonałym wyborem. Mocno czekoladowe i wilgotne zaspokoiły nasz czekoladowy głód z naddatkiem.
3/4 szklanki stopionego masła
1 łyżka rumu
3 jajka
3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Połączyć ze sobą masło, rum i cukier. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Przelać do nasmarowanej masłem i obsypanej mąką foremki (my zdecydowaliśmy się na przygotowanie małych brownies w kokilkach). Piec 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celcjusza. Podawać na przykład obsypane cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3 komentarze:
Świetne! I ten dodatek rumu...mmmm.... :))
ale fajnie wygląda :)
Pycha :)
Prześlij komentarz