niedziela, 12 czerwca 2011

Wiosenne sałatki

Ci z Was, którzy zapisali się na nasz newsletter otrzymali poniższe przepisy wprost do swoich skrzynek (Wy też tak możecie! Wystarczy, że zapiszecie się na naszego newslettera, o tu!). Nie chcąc jednak pozbawiać wszystkich pozostałych możliwości poznania naszych sałatek postanowiliśmy opublikować je też tu na blogu. Świeże i niezwykle smaczne!

salatki

Sałatka z ziemniaków i rzodkiewki (po lewej)

2 pęczki rzodkiewek
0,5 kg ziemniaków
Sałatka Lazurowa Knorr
100 ml jogurtu naturalnego
pół opakowania ciasta francuskiego

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy w kostkę. Rzodkiewki wraz z liśćmi szatkujemy w malakserze. Sos do sałatki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wszystkie składniki mieszamy. Z ciasta francuskiego wykrawamy kółka, pieczemy ok. 15 minut. Każdą "bułeczkę" przekrawamy i do środka nakładamy sałatkę.

Sałatka "hawajska" (po prawej)

1 melon
1 ananas
1 awokado
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasolki
sałata rzymska
3 łyżki keczupu
2 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżki oliwy
sok z limonki
Sałatka hawajska Knorr

Owoce kroimy w kostkę, sałatę rwiemy. Sos łączymy z keczupem, sokiem z limonki i pomarańczy oraz oliwą. Mieszamy sałatę, owoce, kukurydzę i fasolkę z sosem. Na koniec posypujemy grzankami.

3 komentarze:

Grażyna pisze...

Obie pyszne, lubię takie smaki :)

Majana pisze...

Fajne sałatki! Podobają mi się.
Zyczę miłego tygodnia!

karmel-itka pisze...

pyszne, lekkie sałatki.
pełene kolorów. zdrowia.
i wyszukanego smaku, pomimo ich prostoty.
zdecydowanie tak, jak lubię ;]