Ingredients: 2,5 kg pumpkin - peeled, and cubed, 2 onions - chopped, 2,5 l bouillon, 3 cloves of garlic, chili, salt, pepper, 1/2 lemon juice
Melt butter in large saucepan. Add chopped onions and garlic. Add pumpkin and bouillon . After 25-30 minutes, blend all ingredients. Add salt, pepper and chili to taste. Serve with heavy cream.
7 komentarzy:
Nigdy nie jedliśmy zupy z dyni, więc chętnie skorzystamy z któregoś z Twoich przepisów. Póki co u nas dyni jeszcze nie widziałem, ale będę się rozglądał.
Ano właśnie! Ja zupoholiczka i jeszcze zupy dyniowej nie jadłam! ;) Trzeba to nadrobić. A ta Twoja pysznie wygląda :)
pozdr
My tez juz 'zaliczylismy' pierwsza zupe dyniowa :) Wprawdzie robie ja nieco inaczej niz Ty, ale z pewnoscia tez jest przepyszna! Smakowicie wygladaja te grzanki :)
Pozdrawiam
lubimy,czesto jesienia gotuje od dobrych paru lat,nawet w tym tygodniu juz byla :))
pozdrawiam
Zapraszam na moją stronę z przepisami na pyszne zupy! I wiele innych sprawdzonych przepisów w domenie Przepisy kulinarne - dobra kuchnia
Cudowna zupa i nie mniej cudowne zdjęcie. Zapraszamy do nas po inne dyniowe impresje;)
Pyszna zupa, a najfajniejsze w recepturze jest chili:)
Prześlij komentarz