piątek, 5 września 2008

193. Zupa dyniowa (Pumpkin soup)


Ingredients: 2,5 kg pumpkin - peeled, and cubed, 2 onions - chopped, 2,5 l bouillon, 3 cloves of garlic, chili, salt, pepper, 1/2 lemon juice

Melt butter in large saucepan. Add chopped onions and garlic. Add pumpkin and bouillon . After 25-30 minutes, blend all ingredients. Add salt, pepper and chili to taste. Serve with heavy cream.

7 komentarzy:

grumko pisze...

Nigdy nie jedliśmy zupy z dyni, więc chętnie skorzystamy z któregoś z Twoich przepisów. Póki co u nas dyni jeszcze nie widziałem, ale będę się rozglądał.

zemfiroczka pisze...

Ano właśnie! Ja zupoholiczka i jeszcze zupy dyniowej nie jadłam! ;) Trzeba to nadrobić. A ta Twoja pysznie wygląda :)

pozdr

Gość: Bea, dhcp-83-219-105-147.customers.tvtnet.ch pisze...

My tez juz 'zaliczylismy' pierwsza zupe dyniowa :) Wprawdzie robie ja nieco inaczej niz Ty, ale z pewnoscia tez jest przepyszna! Smakowicie wygladaja te grzanki :)
Pozdrawiam

gosiab_3 pisze...

lubimy,czesto jesienia gotuje od dobrych paru lat,nawet w tym tygodniu juz byla :))
pozdrawiam

Gość: przepisy kulinarne, chello084010078195.chello.pl pisze...

Zapraszam na moją stronę z przepisami na pyszne zupy! I wiele innych sprawdzonych przepisów w domenie Przepisy kulinarne - dobra kuchnia

Gość: majmilys, adg34.internetdsl.tpnet.pl pisze...

Cudowna zupa i nie mniej cudowne zdjęcie. Zapraszamy do nas po inne dyniowe impresje;)

Gość: daria, host-89-229-10-162.torun.mm.pl pisze...

Pyszna zupa, a najfajniejsze w recepturze jest chili:)