Ingredients: 5 egg, divided into yolks and whites, 1 cup flour, 1 cup sugar, 1 cup poppy seed, 1,5 teaspoon baking powder, 1/2 cup margarine
Using an electric mixer, beat butter, sugar and egg yolks together until creamy. Add dry ingredients and margarine. Beat egg whites, fold into creamed mixture. Pour into greased and lightly floured pan. Bake at 180
oC 45 minutes.
5 komentarzy:
Taką babkę robi często moja mama..Ależ nabrałam na nią ochoty :) Pozdrawiam :)
Sliczne zdjecie i babka :) W sam raz przepis dla mnie :) bo mam 2kg maku w domu i wlasnie nie wiem co z nim zrobic... ;):)
Mmm.. a ja mam ten sam problem co ty:D Także jesienią i zimą ciągle osładzam sobie życie;)
Pzdr!
Śliczna. Robię podobną babkę, też z makiem, nazywamy ją babką piegowatą.
Piekna babka, chyba bede musiala poszukac maku u siebie ;)
Prześlij komentarz