Czas przygotowania: 40 minut
Porcje: 2-4
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 250 g zielonej fasolki szparagowej
- sos słodko-pikantny chili Tao-Tao
- 1 łyżka miodu
- sok z 1/2 cytryny
- 1 cebulka dymka
- 2 łyżki przyprawy do dań chińskich
- 1 opakowanie makaronu CHOW MEIN
Sposób przygotowania:
Kurczaka posmarować 2 łyżkami sosu chili, posypać łyżką przyprawy do dań chińskich, odstawić na kilka minut. Następnie smażyć na grillu lub patelni grillowej. Przełożyć na patelnię lub do rondelka.
W międzyczasie ugotować fasolkę na pół twardo, odcedzić i razem z pokrojoną fasolką dodać do mięsa. Z 125 ml wody, łyżki miodu, soku z cytryny, 2 łyżek sosu chili przygotować sos, dodać do mięsa i fasolki, dusić razem 5-7 minut, po czym wyłożyć na talerze.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, wrzucić na chwilę na patelnię z sosem, jaki pozostał z duszenia mięsa, wymieszać. Podawać z kurczakiem.
[print_link]
6 komentarzy:
strasznie mi sie ten kurczak podoba,taki fajnie przygrilowany :)))
dawno mnie tu nie bylo, a tu takie pysznosci! :-)
Ojej, jaki piękny ten kurczak! I ta fasolka aż się prosi o natychmiastowe zjedzenie :).
[...] Mysza klapsiara do konkursu “Grilluj z TaoTao” przygotowała grillowanego kurczaka. Zobaczcie, jak pięknie jej wyszedł: Grillowany kurczak w słodko-pikantnym sosie | Knedlik.pl. [...]
[...] Mysza Klapsiara z Knedlika: Grillowany kurczak w słodko-pikantnym sosie [...]
[...] Knedlik – Grillowany kurczak w słodko-pikantnym sosie [...]
Prześlij komentarz